Musikkspill

 
Jeg har skrevet tekst og musikk til 17 musikkspill.
Alle egner seg for både barn, ungdom og voksne, 
både som utøvere og som publikum.
Alle har et viktig tema som handlingen spinner rundt, 
men først og fremst er de morsomme.
Tolv av dem er oppført ved Åsbygda skole på Ringerike, 
to ved Veien skole på Ringerike,
ett av ungdomsgruppa ved Sentrumkirken i Hønefoss, 
ett ved Haugesund Teater (i omarbeidet form) 
og ett er fremdeles uoppført.

Musikkspillene står til rådighet 
for teatre, teatergrupper, skoler, organisasjoner o.l. 
mot et rimelig vederlag, som avtales i hvert enkelt tilfelle.
GUTTEN I RØYKEN

17 roller + kor (4-8) / 2 akter / 11 sanger
Manus med besifrede sanger + video

Foreldrene til Jørgen er storrøykere og gleder seg til at Jørgen skal gjøre som dem, for da blir det slutt på at han maser om at de skal slutte! Men selv om Jørgen blir sendt til Statens spesialskole for barn med røykevansker, er han like sta: Jørgen vil få foreldrene til å stumpe røyken, og han legger en snedig plan ....

Avisomtale
ASKELADDEN OG DE GODE HJELPERNE

16 roller + kor (4-8) / 2 akter / 13 sanger
Manus med besifrede sanger + sanger på CD + video

Musikkspillet følger stort sett originaleventyret, men har betydelig mer humor og en moderne språkføring! Kongen har lyst på en båt som kan gå både til lands og til vanns, og lover bort kongsdattera til den som kan lage båten - noe dattera på ingen måte er fornøyd med: Hun vil velge kjæreste selv! Og da den fillete Askeladden dukker opp, blir hun sjarmert - noe kongen og dronninga ikke blir: For å forhindre en fillefrans i familien, får han den ene umulige tilleggsoppgaven etter den andre. 
Men Askeladden har hjelperne i bakhånd!

Avisomtale
25 roller + kor (4-6) + tjenere(4-6) /2 akter / 11 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

Da Rebecca mistet faren sin, mistet hun også navnet sitt. Stemoren og hennes to døtre plager henne på alle måter, og kaller henne for Askepott. Men Den Godse Feen og alvene hennes hjelper Rebecca til å løse problemene for dem alle sammen. Hun får slutt på mobbingen og tar tilbake sitt egentlige navn - og hun får selvsagt prinsen fordi hun ikke er som alle andre selvopptatte prinsesser. Selv om grunntemaet i stykket er alvorlig, er det likevel et meget morsomt musikkspill!

Avisomtale

27 roller + kor (4-6) / 2 akter / 13 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

På boligfeltet blir tre mødre plutselig lei av å gjøre alt i huset. De pakker koffertene og drar på tre ukers sydenferie, og lar menn og barn seile sin egen sjø. Og når fedre og unger skal finne løsninger på problemer som før ble løst av mor, er det duket for de utroligste løsninger! Men etterhvert blir barna lei av pizza - og mødrene i Syden får det heller ikke helt som de hadde tenkt...
Kjønnsrolleproblematikken gjennomsyrer hele stykket, som ble til 10 år før den samme idéen ble realityserie på TV!

Avisomtale22 roller + 8-12 roller uten tekst / 2 akter / 11 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

Denne versjonen av Snehvit og de 7 dvergene skjer i år 3.000.
Vi er i en verden der alle mennesker er blå - unntatt dronningens datter Snehvit, som pga en genfeil er hvit som snø og derfor må leve i skjul på slottet.
I det blå landet er det aller vikigste å se ut som og gjøre som alle andre, og dronningen er alles ideal. Hvert år arrangerer hun en skjønnhetskonkurranse på TV, som slottets datanerd Blåøye sørger for at hun vinner. Men så forelsker Blåøye seg i Snehvit, melder henne på i konkurransen - og sørger for at hun vinner! Dronningen blir rasende, og sender Snehvit ut i den ville og uberørte naturen, der de enøyde monstrene holder til ... Snehvit er et spennende og morsomt musikkspill om fordommer, ensretting og diskriminering.

Avisomtale


36 roller / 2 akter / 11 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

Den lille pingvinen Pingle på Sydpolen har bare ett ønske: å fly som andre fugler gjør. Men denne helt nye idéen blir møtt med latterligjøring av de andre pingvinene, som mener at pingviner bør være som de alltid har vært. Men Pingle gir seg ikke, og drar ut i verden for å finne noen som kan vise henne flyvekunsten. Etterhvert får hun følge av strutsen frk. Strupe og hanen Hans, og oppsøker Major Kondors flyveskole ....
Samtidig forsøker to nordmenn, Fridtjov Amundsen og Roald Nansen, å realisere en annen ny tanke: å bli de første som går til Sydpolen på spark! Dermed blir de etterhvert involvert i Pingles flyveprosjekt ....
Hvordan skal man skille gode idéer fra dårlige? Hvordan skal man ta kloke valg?
Pingle handler om kampen mellom gammelt og nytt - og om å ta sjanser.

Avisomtale


33 roller / 2 akter / 12 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

Dette er muligens Norges første science-fiction-musikkspill!
Petter og Joakim tar seg en tur i skogen en kveld. Plutselig lander det et romskip, og ut kommer det grønne og sure romvesener! De kommer fra planeten Gurk, der alle er sure og hakker på hverandre - mens de har sett i sitt romteleskop at jordboere kan smile og le - iallfall av og til! Nå vil de ha med Petter og Joakikm til Gurk for å få dem til å bli gladere, og Petter og Joakim blir med til en verden der hakkeloven er den eneste loven som gjelder.
Og den kjenner de til fra før! Uhyret fra Gurk er et morsomt og lærerikt musikkspill, og romvesener og romskip på scenen gjør det visuelt spennende!

Avisomtale
34 roller / 2 akter / 12 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

I byen Fusili lever familiene Sopp og Barilla, som lager henholdsvis spagetti og makaroni. Konkurransen er hard og fiendskapet stort. Men så blir makaroniprodusentens datter Bella og spagettiprodusentens sønn Siciliano forelsket i hverandre! De har ikke annet valg enn å prøve å få slutt på uvennskapet mellom familiene - noe som ikke er enkelt: I striden mellom familiene er det mafiatilstander - sabotasje og hærverk er dagligdags!
Men plutselig får de en felles fiende: Luigi Lano oppfinner lasagnen ...
En spennende og morsom pastamusikal med samarbeid som tema!

Avisomtale

Brekeland Boogie


et genmanipulert musikkspill

11 roller / 2 akter / 14 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang 

Et ellevilt musikkspill i beste buskis/sitcom-tradisjon!
Sauene til Sivert forsyner seg av satsen, noe som forårsaker genmanipulerte sauer som består av bare ull og kjøtt! Samtidig har Siverts sønn, Sigbjørn, endelig fått seg dame: Miljøaktivisten Guro, som vil innføre ulv på Brekeland for å ha et villdyr å verne! Innimellom løyene er stykket en frisk satire over 68‘ernes liv og levned fram til idag.


20 roller / 1 akt / 15 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD m/sang

Hanna kjeder seg, og sovner fra det meste. Foreldrene bekymrer seg, og gjør alt de kan for at hun ikke skal kjede seg. Men spørsmålet er om all tilretteleggingen vil hjelpe? Hva skal til for at Hanna skal våkne opp?
La Via Grandiosa handler om oppvekstvilkår, foreldreansvar, samfunnsansvar og eget ansvar, og er en mix av alvor og humor.

Avisomtale30 roller / 2 akter / 12 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

I denne moderniserte utgaven av Hans og Grete er livsstil, mat og spisevaner de sentrale temaene. Hans og Grete bor i det fattige landet Ødeland. For å sikre dem en bedre fremtid, smugler foreldrene dem inn i det rike Kaloribia.
Men inne i skogen bor heksa Lucy, som drømmer om å bli ung og vakker igjen - og det kan hun bare bli ved å spise ung og vakker mat!  Hans og Grete blir lokket til Lucys Lysthus, som er fullt av barn som får alt de vil ha av hamburger, cola, potetgull ..... Men Hans og Grete lar seg ikke lure!
Et morsomt og tankevekkende musikkspill om et meget aktuelt tema!

Avisomtale


71 roller (kan reduseres) / 2 akter / 12 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

Prinsesse Pernille er så umulig at kongen lover halve kongeriket som belønning til den som vil gifte seg med henne og ta henne bort fra slottet. Per og Pål og Espen legger i vei etter tur, og som i originaleventyret får de råd underveis fra folk og skapninger de møter. Men er det gode råd? Musikkspillets røde tråd er sosiale ferdigheter: hvordan forholder man seg til andre? Hvilket bilde gir man av seg selv? Når folk mangler sosiale ferdigheter, kan det blir både tragisk og morsomt - og i dette spillet blir det mest morsomt, men også tankevekkende.

Avisomtale
56 roller (inkl. dubletter) / 2 akter / 12 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

Heia Norge! ble skrevet til 100-årsjubiléet for unionsoppløsningen, og tar for seg Norges historie i en rekke morsomme tablåer - fra istiden til idag, da Norge er verdens kanskje rikeste land. Musikkspillet munner ut i det naturlige spørsmålet: Hva vil vi bruke rikdommen til?

Avisomtale


77 roller (kan reduseres) / 2 akter / 11 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

Pannekaka vil ikke bli spist! Og bør man egentlig spise pannekaker?
I denne oppdaterte varianten av eventyret brukes pannekake ikke bare som mat, men som en ledd i barneoppdragelsen: Noen bruker pannekake som belønning når barna har oppført seg bra - andre bruker pannekake som lokkemat for å få barna til å oppføre seg bra. Er barn umulige - eller blir de det? Hva kom først - høna eller egget? Pannekaka og de 7 skrikerungene går rett inn i den aktuelle debatten om grensesetting - på en meget underholdende måte!

Avisomtale

25 roller / 2 akter / 11 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

    1. akt, Rødhette og ulven, er eventyret slik vi kjenner det: Rødhette skal til Bestemor med kaker og brus, men begge to blir spist av ulven og reddet av jegeren. Utfordringen er å få vist publikum at de blir spist og havner i magen - som så sprettes opp slik at de kommer helskinnet ut!
2. akt - Ulven og Rødhette - er en moderne crazyversjon: Moren til Rødhette heter Badehette og vil at bestemor skal flytte fra huset i skogen til trygdeleilighet i byen, så det ikke blir så langt å gå for å besøke henne. Vi møter bl.a. 2 sauer som later som om de er skremte av ulv for å komme tilbake til fjøset, vi møter 3 dustete ulvejegere med jeger Bombom i spissen og en stresset ulv som ikke vil være ulv og som får jobb som hjemmehjelp!


21 roller / 2 akter / 11 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang + DVD

I Eventyrskogen bor alle de kjente personene fra folkeeventyrene sammen med alver og tusser, nisser og troll. Utenfor skogen bor de griske Pengepugerne, og en dag invaderer de skogen fordi de tror det er gull inni Berget det Blå! For å få fjellet til å sprekke, må de først varme det opp og så avkjøle det - og til oppvarmingen hugger de ned hele Eventyrskogen og bruker den som ved.
Men heldigvis finnes det kongler og frø, og Veslefrikk får med seg Prinsessa som ingern kunne målbinde på en farlig skattejakt .... Eventyrskogen er et musikkspill om å ta vare på naturen, som er litt trist, men mest morsomt!DATAdottNO
eller; Gå og legg deg, pappa!
    et familiemusikkspill om den store datarevolusjonen

12 roller / 1. akt / 12 sanger
Manus m/ besifrede sanger + CD med sang + CD uten sang

Det er et vel etablert faktum at den eldre generasjon er sinker på bruk av data i forhold til de yngre genrerasjonene. I dette musikkspillet skjer det logiske at næringslivet begynner å ansette barn i stedet for voksne. Peder, som sliter med datamaskinen sin på jobben i et forlag, får sparken, og forlaget ansetter ungene hans, Mari og Martin. Dermed er hele forholdet foreldre/barn snudd på hodet:
Det er barna som tjener pengene, og de voksne må ta deres plasser på skolen!tilbake

Gutten_i_ryken.htmlAskeladden_og_de_gode_hjelperne.htmlAskepott.htmlMennene_som_skulle_stelle_hjemme.htmlSnehvit.htmlPingle.htmlUhyret_fra_Gurk.htmlMakaroni_og_spagetti.htmlLa_Via_Grandiosa.htmlHans_og_Grete.htmlAskeladden_og_de_darlige_hjelperne.htmlHeia_Norge.htmlHva_jeg_gjr.htmlGutten_i_ryken.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5shapeimage_2_link_6shapeimage_2_link_7shapeimage_2_link_8shapeimage_2_link_9shapeimage_2_link_10shapeimage_2_link_11shapeimage_2_link_12